Kunnen we helpen?
15 maart 2019

Slaap lekker

Met een goede nachtrust haal je veel meer uit je dag. Goed slapen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Je hoofd zit vaak nog vol met wat er die dag is gebeurd. Ook invloeden van diverse schermen (telefoon, televisie en computer) hebben invloed op je slaap en het zandmannetje komt nu eenmaal niet op commando. Wat je doet overdag heeft invloed op je slaap en dit werkt ook andersom.

Dag van de slaap
Vrijdag 15 maart 2019 is het de dag van de slaap en daarom wordt er extra aandacht aan dit thema besteed. Een van onze providers, Somnio, geeft een gratis webinar 'Haal meer uit je dag met goede slaap' op 20 maart om 20:00 uur. Meld je hier aan!

Tips & Trucs
Dacht je dit weekend eens lekker te gaan uitslapen? Wij hebben slechts nieuws voor je, dit is niet bevorderlijk voor je slaapritme! Lees in onderstaande infographic wat wel en niet aan te raden is om beter te slapen.

Waarom slapen?
We slapen bijna een derde van ons leven, maar waar is al dat slapen nu goed voor? Naast het verkrijgen van frisse energie voor de nieuwe dag heeft slapen nog veel meer gezondheidsvoordelen:

  • Stofwisseling, de balans in voedingshormonen wordt hersteld in je slaap
  • Immuunsysteem, de reactie op infecties en wondjes verbetert
  • Emotie, je bent minder snel geïrriteerd na een goede nachtrust
  • Geheugen, je herinneringen worden opgeslagen in het langetermijngeheugen
  • Afvalverwerking, afvalstoffen in de hersenen worden beter afgevoerd tijdens slapen

Ochtend- of avondmens?
Sta jij het liefst voor dag en dauw op? Of snooze je maximaal en ben je 's avonds niet in bed te krijgen? We kennen ochtendmensen en avondmensen. Wie heeft nou het voordeel? Je leest het in dit artikel op Aevitaal.

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.