Kunnen we helpen?
18 oktober 2019

Transparantie omzetplafonds

Omzetplafond
Steeds vaker horen we in het nieuws dat ziekenhuizen patiëntenstops of wachttijden invoeren voor bepaalde zorgverzekeraars. Verzekeraars en zorgverleners kunnen een maximum aantal behandelingen of een maximum bedrag aan vergoedingen per jaar afspreken. Zodra dit omzetplafond bereikt is, mogen zorgverleners geen kosten meer claimen. De zorgverlener wil deze kosten niet zelf dragen, dus een opnamestop is het gevolg. Risicodrager EUCARE vindt dat iedereen recht heeft op goede en tijdige zorg en hanteert daarom géén zorgplafond.

NZA vraagt transparantie
Zorgverzekeraars moeten voortaan per zorgaanbieder op hun website aangeven of zij een omzetplafond hebben afgesproken. Ook moeten zij op hun website bekend maken als het omzetplafond bij een zorgaanbieder bereikt is of bekend is wanneer dit zal gebeuren. Daarnaast vindt de NZa dat zorgverzekeraars inzichtelijk moeten maken welke polissen in hun aanbod overeenkomen. Het is belangrijk dat mensen weten bij welke zorgaanbieder zij terecht kunnen als zij zorg nodig hebben, of er sprake is van een omzetplafond en welke gevolgen dit mogelijk voor hen heeft.

Wijzigingen 2020
Ook in 2020 veranderen er weer een aantal zaken in de zorgverzekering. De basisverzekering wordt uitgebreid, het verplicht eigen risico blijft gelijk en de zorgtoeslag gaat omhoog. Wilt u meer weten over deze veranderingen? Lees hieronder het vorige nieuwsbericht.

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.