Kunnen we helpen?
18 september 2019

Uw zorgverzekering in 2020; wat verandert er?

Prinsjesdag zit er weer op en we hebben goed nieuws! De basisverzekering wordt uitgebreid. Verder blijft het verplicht eigen risico gelijk. En heeft u recht op zorgtoeslag? Die gaat omhoog. Wilt u weten welke veranderingen het kabinet nog meer bekend heeft gemaakt? Hieronder zetten we de belangrijkste informatie en data voor u op een rijtje. Zo weet u wat u kunt verwachten van ons de komende maanden.

Het eigen risico blijft gelijk
Het verplicht eigen risico is ook in 2020 € 385. Krijgt u zorg uit de basisverzekering, dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Dit is het eigen risico. Het blijft echter een fiks bedrag. Gelukkig kunt u bij Aevitae uw eigen risico al vanaf € 50 gespreid betalen. Een gespreid betalen regeling regelt u gemakkelijk zelf via Mijn Aevitae.

De maximale collectieve korting gaat omlaag
De overheid heeft besloten dat elke zorgverzekeraar maximaal 5% korting mag geven op een collectieve zorgverzekering. Wij vinden dat een collectieve zorgverzekering via uw werkgever veel meer voordelen heeft dan alleen een korting. Zoals extra vergoedingen gericht op vitaliteit en gezondheid. Zo blijft u fit en vitaal.

De zorgtoeslag stijgt
Goed nieuws! De zorgtoeslag stijgt. Verzekerden met een laag inkomen ontvangen meer geld om de zorgverzekering te betalen. Komt u in aanmerking voor zorgtoeslag? Check het op de website van de Belastingdienst.

Nieuwe vergoedingen basisverzekering
In 2020 wordt de basisverzekering uitgebreid met een aantal nieuwe vergoedingen. Zorg door de specialist ouderen geneeskunde of arts verstandelijk gehandicapten zit vanaf 2020 in de basisverzekering. Ook komen er enkele medicijnen bij in de basisverzekering. Het gaat om Durvalumab en Abemaciclib bij specifieke vormen van longkanker. En om Fampyra voor mensen met multiple sclerose. Dit geldt overigens al vanaf 1 september 2019.

Krijgt u in 2020 een behandeling bij een ziekenhuis, dan kunt u in plaats van reiskosten, logeerkosten vergoed krijgen van maximaal € 75 per nacht. Voorwaarde is dat u niet opgenomen wordt in het ziekenhuis en dat de behandeling minimaal 3 aaneengesloten dagen duurt.

En wilt u in 2020 stoppen met roken? Dan betaalt u geen eigen risico als u het programma ‘Stoppen met roken’ volgt.

Belangrijkste data
12 november 2019
Uiterlijk 12 november maken zorgverzekeraars hun nieuwe premies en vergoedingen bekend. Hierover informeren wij u via onze aanbiedingsbrief.

31 december 2019
Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Dat zouden wij heel jammer vinden! Zorg dat de opzegging uiterlijk op 31 december 2019 bij ons binnen is. Wilt u overstappen naar Aevitae? Wanneer u zich bij ons aanmeld vóór 1 januari 2020 kunt u gebruik maken van onze overstapservice. Dit houdt in dat wij uw oude zorgverzekering voor u opzeggen.

31 januari 2020
U kunt uw aanvullende verzekeringen wijzigen tot en met 31 januari 2020. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen via Mijn Aevitae. De wijziging gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2020.

Verruimde openingstijden
Tijdens de laatste weken van het jaar verruimen wij onze openingstijden om u nog beter van dienst te zijn. Van maandag 9 december tot en met maandag 30 december zijn wij geopend van 08.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag 14 en 21 december zijn wij open van 09.00 tot 13.00 uur, op zaterdag 28 december van 09.00 tot 17.00 uur en op de laatste dag van het jaar kunt u ons bereiken van 08.00 tot 17.30 uur. Dus heeft u vragen over uw zorgverzekering? Bel ons gerust op 088 – 35 35 763!

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.