Kunnen we helpen?
05 maart 2019

Week zonder vlees

Volgende week (11-17 maart) is het de 'Nationale week zonder vlees'. Het is een veel besproken onderwerp in Nederland de laatste jaren. Waarom? We worden ons steeds meer bewust van de eigen gezondheid, het dierenwelzijn en onze milieu-impact.

We worden nog regelmatig geconfronteerd met filmpjes van megastallen en slachthuizen waar de rillingen van over je rug lopen. Ook zien we steeds vaker met eigen ogen de directe gevolgen van de opwarming van de aarde. Over de klimaatdoelstellingen wordt nog steeds druk gediscussieerd, terwijl we vandaag al een kleine maar wezenlijke verandering kunnen doorvoeren. Desondanks eten we nog steeds 50% meer vlees dan het Voedingscentrum aanraadt.

Wat gaan we eten?
Vele zien bij het woord vegetarisch een beeld van 'konijnenvoer' voor zich. Er zijn echter zovéél mogelijkheden. Als je de komende week een paar recepten zonder vlees ontdekt waar je blij van wordt en dit regelmatig maakt, dan maak je echt al een groot verschil! Ontbreekt het je aan inspiratie in de supermarkt? Kijk dan hier voor het 'Week zonder vlees magazine 2019' met een heel weekmenu (ontbijt, lunch, diner en snacks)! Heb je bijvoorbeeld als eens gehoord van Mac & cheese bitterballen? Succes voor elke borrel!

Ga jij de uitdaging aan?
Bekijk onderstaande infographic en zie welk verschil jij kunt maken door twee keer in de week vlees te laten staan!

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.