Kunnen we helpen?
11 november 2022

De collectiviteitskorting vervalt op de basisverzekering

De collectiviteitskorting op de basisverzekering vervalt per 1 januari 2023. Zorgverzekeraars mogen geen collectiviteitskorting meer geven op de basisverzekering. Op de aanvullende zorgverzekering blijft het geven van korting wel mogelijk. En collectiviteiten zelf mogen gewoon blijven bestaan. We vertellen je hier in dit artikel wat meer over.

Waarom vervalt de collectiviteitskorting op de basisverzekering?
De Tweede Kamer heeft besloten om vanaf 1 januari 2023 de collectiviteitskorting op de basisverzekering te laten vervallen. Dit geldt voor iedereen in Nederland en voor alle zorgverzekeraars.

De verwachting is dat door het afschaffen van de collectiviteitskorting op de basisverzekering het aanbod in polissen makkelijker te vergelijken is. Ook wordt het voor mensen die geen groepskorting krijgen een stuk eerlijker.

Wat blijft hetzelfde voor mij?
De collectiviteitskorting op de aanvullende verzekeringen blijft bestaan. Dit betekent dat een verzekeraar wel meer korting op aanvullende pakketten of de tandartsverzekering kan aanbieden. Maar ook kan de verzekeraar kiezen voor het stimuleren van een gezonde levensstijl. Bijvoorbeeld met apps en andere gezondheidsprogramma’s die jij als collectief verzekerde gratis kunt gebruiken.

Wat verandert er voor mij?
Wij maken de premie van de basisverzekering bekend op 12 november en erna ontvang je ons aanbod voor 2023. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe premies voor 2023? Meld je dan hier aan en ontvang in november als eerste bericht over de nieuwe zorgpremies.

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!