Kunnen we helpen?
15 februari 2022

Denk jij aan je reisvaccinaties?

Terwijl het aantal Covidbesmettingen nog hoog is, zien we ook al veel lichtpuntjes. Bijvoorbeeld voor mensen die in de krokusvakantie een reis willen maken of een zomervakantie aan het plannen zijn. Veel andere landen zijn de coronamaatregelen ook (voorzichtig) aan het afbouwen, want veel minder mensen komen in het ziekenhuis terecht. Veel mensen zijn zich inmiddels ervan bewust dat je te maken krijgt met test- of vaccinatiebewijzen tijdens het reizen. Maar denk je ook nog aan je reisvaccinaties? 

Vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A, Gele Koorts en Buiktyfus worden voor veel landen aangeraden en zijn soms zelfs verplicht. En dat is natuurlijk niet zomaar. In dit artikel vertellen wij je meer over reisvaccinaties zodat jij goed voorbereid op reis gaat!

Verplicht of aanbevolen reisvaccinaties
Sommige landen verplichten toeristen en zakelijke reizigers om zich te laten vaccineren. Deze verplichting heeft niet altijd iets te maken met het risico op infectieziekten, maar is vaak juist bedoeld om de inwoners van het land te beschermen tegen de import van infectieziekten. Wanneer je een visum moet aanvragen wordt deze verplichting meestal vermeld. Het kan ook zijn dat het land waar je naartoe reist de vaccinaties niet verplicht, maar dat je wel risico loopt op infectieziekten. In dat geval wordt er gesproken van aanbevolen vaccinaties. Deze zijn er om jou als reiziger te beschermen.

Bekijk meteen welke inentingen je nodig hebt op jouw reisbestemming.

Laat je adviseren!
Persoonlijk advies is belangrijk bij het vaccineren. Behalve jouw bestemming spelen ook reisduur, omstandigheden, leeftijd, gezondheid en medicijngebruik een rol. Zo kan reizen tijdens de zwangerschap, met een baby of bij gezondheidsklachten om extra voorbereiding en voorzorgsmaatregelen vragen. Ga je emigreren? Win dan zo vroeg mogelijk advies in, bij voorkeur zeven maanden voor vertrek. Wanneer je een vakantie hebt geboekt raden we aan om acht weken voor vertrek advies in te winnen. Neem daarom op tijd contact op met jouw huisarts of met Thuisvaccinaties.nl voor professioneel advies!

Neem jouw vaccinatieboekje mee op reis
Vergeet niet om je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Dit boekje geldt als inentingsbewijs en kan nodig zijn tijdens de douanecontrole. Mocht je tijdens de reis ziek worden, dan kunt je jouw boekje ook laten zien in het ziekenhuis. Dit kan misverstanden of zelfs onnodige vaccinaties voorkomen.

Extra tips om jezelf te beschermen tegen infectieziekten op reis!

  • Voorkom voedselinfecties en muggenbeten zoveel mogelijk.
  • Bescherm jezelf tegen bloed en seksueel overdraagbare ziekten. Ook als je gevaccineerd bent!
  • Neem condooms mee uit Nederland; condooms zijn in andere landen niet altijd betrouwbaar of niet in de juiste maat verkrijgbaar.
  • Laat op reis geen piercings of tatoeages aanbrengen.
  • Overweeg om voor de reis naar de tandarts te gaan, stel tandartsbezoek tijdens de reis zo mogelijk uit.
  • Vermijd zo mogelijk injecties, infusen en bloedtransfusies.
  • Wees voorzichtig bij risicovolle activiteiten zoals raften, duiken of bungeejumpen.

Waarom kiezen voor Thuisvaccinaties.nl?
Als je bij Aevitae bent verzekerd ontvang je 10% korting op reisvaccinaties aan huis. Je hebt geen code nodig, de korting wordt automatisch verrekend wanneer je afspraak wordt ingepland. Thuisvaccinatie.nl beschikt over een flexibel team van erkende artsen die  bij jou op locatie komen voor je vaccinatie wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld thuis of op je werk, zelfs buiten kantoortijden en in weekenden. Ook handig als je met meerdere personen reist. Naast vaccinaties geven de artsen ook praktische gezondheidsadviezen. Over voedsel, drinkwater en hygiëne op je reisbestemming. En het allermooiste is: ze rekenen geen extra kosten voor de vaccinatie aan huis!

Heb jij een aanvullende verzekering? Zoek dan op in Mijn Aevitae of je recht hebt op vergoeding van reisvaccinaties!

 

 

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!