Kunnen we helpen?

Vergoeding medicatievernevelaar

Een vernevelaar is een elektrisch apparaat waarmee u vloeibare medicijnen kunt inhaleren. Door een bepaalde techniek wordt het vloeibare medicijn omgezet in extreem fijne druppeltjes (nevel). Verneveling wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen en soms zelfs thuis. Door het gebruiken van een medicatievernevelaar komt het medicijn sneller en effectiever in de longen en/of luchtwegen terecht.

Vergoeding basisverzekering

Een medicatievernevelaar is en hulpmiddel wat uit de basisverzekering wordt vergoed. Het hulpmiddel krijgt u in bruikleen. 

Toestemming

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoeft u niet om toestemming te vragen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf toestemming bij ons vragen voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze zorgzoeker kunt u controleren welke zorgaanbieder erbij u in de buurt gevestigd is. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier moet werkzaam zijn in de branche voor gebruikelijke ISO certificering.

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van uw behandelend arts.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.