Vergoeding erfelijkheidsonderzoek
Onder een erfelijkheidsonderzoek verstaan wij onderzoek naar erfelijke afwijkingen door middel van stamboomonderzoek, chromosoomonderzoek, biochemische diagnostiek, ultrageluidonderzoek en DNA-onderzoek. Ook erfelijkheidsadvisering en psychosociale begeleiding die je in verband met dit onderzoek krijgt, valt onder deze vergoeding. Het onderzoek kan ook tot onderzoek van andere personen dan de verzekerde leiden als dit noodzakelijk is voor een passend advies aan jou. Aan hen kan dan ook advies gegeven worden.
Vergoeding basisverzekering
Wij vergoeden het erfelijkheidsonderzoek volledig vanuit de basisverzekering.
Wat vergoedingen wij niet vanuit de basisverzekering?
Thuistesten vergoeden wij niet. Alleen erfelijkheidsonderzoeken die een zorgverlener uitvoert vergoeden wij vanuit de basisverzekering.
Eigen risico
Ja, deze zorg valt onder het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.
Eigen bijdrage
Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.
Wie mag de zorg verlenen?
Ziekenhuizen met een polikliniek klinische genetica. Op de website erfelijkheid.nl kun je zien welke ziekenhuizen in Nederland dit zijn. Bekijk in de Zorgzoeker welke ziekenhuizen gecontracteerd zijn (gebruik de zoekterm 'ziekenhuis'). Ga je naar een niet-gecontracteerd ziekenhuis? Dan krijg je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.
Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw huisarts of medisch specialist. Degene waar je de doorverwijzing van krijgt kan jou vaak ook aangeven bij welk ziekenhuis je terecht kan voor een erfelijkheidsonderzoek.