Vergoeding pedicure
Wil je naar de pedicure in verband met een medische aandoening en heb je geen recht op vergoeding vanuit de basisverzekering? Mogelijk kom je dan wel in aanmerking voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.
Vergoeding aanvullende verzekering
Als je reuma of diabetes hebt kun je vaak een vergoeding voor de pedicure krijgen vanuit jouw aanvullende verzekering. Per aanvullende verzekering kan de vergoeding voor de pedicure verschillen. Omdat wij een groot aantal aanvullende verzekeringen aanbieden, vind je de vergoeding die voor jou geldt in Mijn Aevitae terug.
Log in met jouw persoonlijke account, klik bovenin de balk op 'Mijn berichten' en kies vervolgens voor 'Vergoedingsdocumenten'.
Totaalbudget voetbehandelingen
In sommige aanvullende verzekeringen is één totaalbudget opgenomen voor voetbehandelingen, waaronder de pedicure. Hou in dat geval rekening met eventuele behandelingen die je eerder dit jaar declareerde, bijvoorbeeld steunzolen of behandelingen bij de podotherapeut. In de voorwaarden van jouw aanvullende verzekering staat dit altijd duidelijk erbij vermeld.
Zorgprofiel
Als je diabetes hebt beoordeelt de huisarts in welk zorgprofiel jij valt. Meer informatie over de zorgprofielen vind je in de Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera. Voor zorgprofiel 1 en hoger zijn een aantal voetbehandelingen opgenomen in de basisverzekering. Je kunt alleen aanspraak maken op de vergoeding uit de aanvullende verzekering als er geen recht is op vergoeding vanuit de basisverzekering. De pedicure moet jouw zorgprofiel ook altijd aangeven op de factuur. Weet je niet in welk zorgprofiel je valt? Neem dan contact op met je huisarts.
Verwijzing
In sommige gevallen heb je een verwijzing nodig van jouw huisarts of medisch specialist. Controleer dit vooraf altijd in de polisvoorwaarden van jouw aanvullende verzekering.
Eigen risico / eigen bijdrage
Voor de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico of eigen bijdrage.
Wat vergoeden wij niet?
De zorgverlener kan ook extra verzorgende voetzorg uitvoeren die niet in het behandelplan staat. Hieronder valt bijvoorbeeld het knippen van gezonde nagels en het verwijderen van eelt dat geen risico geeft op een wond, het masseren van voeten en andere verzorgende behandelingen. Het is belangrijk om deze niet-medisch noodzakelijke voetzorg vooraf te overleggen met jouw pedicure, omdat deze kosten voor eigen rekening komen.
Wie mag de zorg verlenen?
Met pedicures sluiten wij geen contracten af. Wel moet de pedicure vaak een specialisatie voor de reumatische of diabetische voet hebben behaald en / of geregistreerd staan in een specifiek beroepsregister. Per aanvullende verzekering kan deze richtlijn afwijken. Kijk dit daarom altijd vooraf na in de polisvoorwaarden en vraag na bij de pedicure van jouw keuze of hij / zij inderdaad voldoet aan de eisen.