Kunnen we helpen?

Tandartsverzekering

Tandartskosten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering als je 18 jaar of ouder bent. Daarom kan het handig zijn een tandartsverzekering af te sluiten. Hieronder zetten wij op een rij wat wij wel en niet vergoeden.

Heeft jouw werkgever een collectiviteit bij ons?
Dan kun je mogelijk andere aanvullende tandartsverzekeringen kiezen. Lees hier alles over de collectieve zorgverzekering. Zoek via ‘Bereken jouw premie’ je collectiviteit op en bekijk ons aanbod.

Bereken jouw premie

Onze tandartspakketten zijn helder

 1. Elk pakket dekt alle tandartskosten, met uitzondering van:
  • bleken van tanden;
  • orthodontie;
  • kosten tandtechnieker (of tandtechnisch laboratorium);
  • niet-nagekomen afspraken.
 2. Je kiest zelf het maximum verzekerd bedrag. Tot dat bedrag betalen wij alle kosten. Met een individuele verzekering kies je uit de volgende pakketten:
  • Tandartsverzekering 100% max. € 250,00
  • Tandartsverzekering 100% max. € 500,00
  • Tandartsverzekering 100% max. € 750,00
  • Tandartsverzekering 100% max. € 1.250,00
 3. Geen kleine lettertjes.

Bekijk het vergoedingenoverzicht en de polisvoorwaarden. Staat jouw pakket er niet bij? Dan kun je de polisvoorwaarden en het vergoedingenoverzicht terugvinden in Mijn Aevitae.

 Kosten voor orthodontie vergoeden wij vanuit onze aanvullende verzekeringen.

Veelgestelde vragen

Kan ik in de loop van het jaar een tandartsverzekering afsluiten?

Nee, dat kan alleen per 1 januari van een nieuw kalenderjaar. 

Er zijn twee uitzonderingen:

 • Kinderen die 18 worden, kunnen tussentijds een tandartsverzekering afsluiten.
 • Ontstaat jouw verzekeringsplicht in de loop van het jaar? Bijvoorbeeld omdat je net in Nederland woont? Dan moet je in de loop van het jaar een basisverzekering afsluiten. Tegelijk kun je dan ook een tandartsverzekering afsluiten.
Hanteert Aevitae een medische selectie voor een tandartsverzekering?

Dat kan. De tandartsverzekeringen die Aevitae aanbiedt, zijn bij een verzekerd bedrag vanaf € 1.000,- met medische selectie. Als je een verzekering kiest bij het berekenen van jouw premie, wordt duidelijk aangegeven of hierbij sprake is van medische selectie. Je moet dan bij de aanvraag een vragenformulier invullen.

Stap je over naar Aevitae? En heb jij bij je oude verzekeraar een tandartsverzekering met een vergelijkbare dekking? Dan is een medische selectie niet van toepassing. Als je online je tandartsverzekering aanvraagt, dan kun je dat na het aanvraagproces bij ons aangeven. Wil je weten of jouw oude verzekering vergelijkbaar is? Neem dan contact met ons op.

Wij helpen je graag verder

Heb je vragen? Veel antwoorden vind je bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Service & contact
Danny
Tom
Lisette
Bart

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!