Kunnen we helpen?

Polis en gegevens wijzigen na overlijden

Is een naaste overleden? Wij wensen je veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Wij begrijpen dat er nu een periode aanbreekt waarin je veel moet regelen. Wij helpen je graag zo goed mogelijk verder met alle zaken rondom de zorgverzekering.

Je hoeft het overlijden niet door te geven

  • Wij ontvangen het bericht van overlijden binnen 14 dagen van de gemeente.
  • Wij beëindigen de polis de dag na het overlijden. Wij doen dit, omdat er op de dag van het overlijden nog zorgkosten gemaakt kunnen zijn.
  • Je ontvangt van ons een bevestiging van de beëindiging van de polis.

Woonde je naaste in het buitenland?

Dan ontvangen wij wel graag een overlijdensbericht. Wij ontvangen die informatie helaas niet automatisch vanuit het buitenland.

Was je medeverzekerde op de polis van jouw naaste?

Je blijft dan gewoon bij ons verzekerd. Wij maken een nieuwe polis op waarvan jij de hoofdverzekerde bent. Eventuele medeverzekerde kinderen voegen wij ook toe aan jouw polis. Je ontvangt altijd een nieuw polisblad zodra wij de wijzigingen hebben uitgevoerd. Was je naaste collectief verzekerd? Dan kan het zijn dat jouw pakketten en/of premie veranderen. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op.

 

Zorgkosten declareren

Zorgkosten die je naaste maakte vóór het overlijden kun je nog steeds bij ons declareren, ook al is de polis inmiddels beëindigd. Je kunt tot 3 jaar na het overlijden declareren. Wij betalen uit op het bankrekeningnummer dat bij ons bekend is op de polis van je naaste. Wil je dat wij uitbetalen op een ander bankrekeningnummer? Geef dan eerst een wijziging van het rekeningnummer door via het contactformulier op onze website. Nadat je de bevestiging van de wijziging ontvangt kun je de declaratie insturen.

Je kunt de declaratie per post insturen met een declaratieformulier of via het contactformulier op onze website. 

 

Teveel betaalde premie of eigen risico kosten

Wij herberekenen de premie en eigen risico tot aan de overlijdensdatum. Is er teveel betaald? Dan betalen wij dit automatisch uit op het bankrekeningnummer dat bij ons bekend is op de polis van je naaste. Wil je dat wij uitbetalen op een ander bankrekeningnummer? Geef dan een wijziging door via het contactformulier op onze website.

Staat er een nog niet betaald bedrag open? Dan ontvang je van ons een brief waarin wij het openstaande bedrag en de bijbehorende betaalgegevens doorgeven.

 

Postadres wijzigen

Wil je eventuele correspondentie op een ander adres dan dat van je naaste ontvangen? Bel dan met onze Service Desk (088 - 35 35 763) of stuur je wijziging in met het contactformulier.

 

Wij helpen je graag verder

Heb je vragen? Veel antwoorden vind je bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Service & contact
Patricia
Bart
Tom
Danny

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!