Kunnen we helpen?

Betaal op tijd

Als je niet op tijd betaalt en je hebt geen betalingsregeling getroffen, nemen wij maatregelen. Deze hebben wij hieronder voor je opgesomd. 

Procedure bij een betalingsachterstand

Als je niet op tijd betaalt dan sturen wij je:

 • Betalingsherinnering
  Hebben wij op de uiterlijke betaaldatum jouw betaling niet ontvangen? Dan krijg je een eerste betalingsherinnering.
 • Aanmaning
  Als je ook na de betalingsherinnering niet betaalt, volgt een aanmaning.
 • Sommatie
  Heb je na de aanmaning nog steeds niet betaald? Dan sturen we een derde en laatste herinnering. Je betaalt extra kosten.
 • Incassobureau
  Heb je hierna nog niet betaald, dan dragen wij het openstaande bedrag over aan een incassobureau. Hiervoor betaal je extra incassokosten en je bent wettelijke rente verschuldigd over het openstaande bedrag.

 

Gaat het om een betalingsachterstand van jouw premie? Dan zijn er aanvullende maatregelen:

 • Wij beëindigen je aanvullende verzekering. Vanaf dit moment heb je geen recht meer op vergoedingen vanuit jouw aanvullende verzekering zoals fysiotherapie en tandarts.
 • Wij moeten je formeel registreren als een verzekerde met premieachterstand. Dit betekent dat je jouw basisverzekering niet kunt opzeggen totdat je je premieachterstand hebt voldaan.


Betalingsachterstand zorgpremie van 6 maanden

Heb jij een betalingsachterstand van 6 maandpremies? Dan zijn we verplicht je aan te melden bij het CAK. Je gaat dan een zogeheten 'bestuursrechtelijke premie' betalen, die hoger ligt dan de normale premie voor jouw zorgverzekering. Het CAK houdt dit bedrag in de meeste gevallen in op je loon of uitkering. Je moet bestuursrechtelijke premie betalen totdat je je volledige betalingsachterstand en alle bijbehorende kosten hebt afbetaald.

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.