Kunnen we helpen?

Welke geneesmiddelen krijg ik vergoed bij Aevitae?

De meeste geneesmiddelen worden vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt voor alle medicijnen die in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) staan. Het GVS wordt samengesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op medicijnkosten.nl kun je opzoeken of jouw medicijn voorkomt in het GVS en vergoed wordt uit de basisverzekering. Ook zie je of er een bijbetaling van toepassing is. 

Goed om te weten: vanaf januari 2019 is de wettelijke eigen bijdrage maximaal € 250,- per jaar voor alle geneesmiddelen samen.

De apotheek kiest het medicijn dat bij jou past

Je kunt naar een apotheek bij jou in de buurt voor je geneesmiddelen. Bij de apotheek kun je op doktersrecept de benodigde geneesmiddelen halen. De apotheker kan je meer vertellen over de werking en dosering van het voorgeschreven middel. EUCARE vraagt aan apothekers om waar mogelijk merkloze geneesmiddelen mee te geven, om de kosten in de gezondheidszorg te beperken. Merkloze geneesmiddelen hebben dezelfde werkzame stof en dezelfde kwaliteit als een merkgeneesmiddel. Een goedkoper geneesmiddel is ook gunstig voor jouw eigen risico. Als je door medische noodzaak een bepaald merkgeneesmiddel nodig hebt, kan de arts dit aangeven op het recept. 

Je betaalt eigen risico voor het medicijn en de dienstverlening
Als je bij de apotheek jouw medicijn ophaalt, betaal je ook voor de dienstverlening van de apotheek. Voor elk medicijn betaal je standaard terhandstelling of weekterhandstelling. Daarnaast kan de apotheek, als er sprake is van een nieuw geneesmiddel, de kosten voor een begeleidingsgesprek in rekening brengen. De kosten van het medicijn en de dienstverlening van de apotheek worden verrekend met je eigen risico. Meer lezen over de dienstverlening van de apotheek? Klik dan hier.

Je hebt een recept nodig voor het geneesmiddel
Medicijnen mogen worden voorgeschreven door jouw huisarts, (medisch) specialist, verloskundige, tandarts, of tandarts-specialist (kaakchirurg, orthodontist). De medicijnen haal je met het recept op bij de apotheek.

Voor sommige geneesmiddelen heb je vooraf toestemming nodig
Voor sommige medicijnen is vooraf toestemming nodig. De voorschrijvend huisarts of specialist kan hiervoor een formulier invullen en indienen bij de apotheek ter beoordeling. Hier hoef jij niets voor te doen.

Vind een apotheek

EUCARE heeft met bijna alle apotheken en apotheekhoudende huisartsen in Nederland een contract. Zo kun je altijd naar een apotheek bij jou in de buurt. Ga je naar een apotheek waarmee EUCARE geen contract heeft? Dan wordt er meestal minder vergoed. In de Zorgzoeker vind je apotheken waarmee EUCARE een contract heeft.

Bekijk ook

Is mijn BENU apotheek gecontracteerd in 2023?

Ja, wij hebben succesvol een contract afgesloten met de BENU apotheek. Je kunt in 2023 dus gewoon terecht bij jouw BENU apotheek en hoeft ook geen medicijnen voor te schieten. 

Pascal
Dennis
Bart
Patricia

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!