Kunnen we helpen?

Merkloze Geneesmiddelen

Merkloze geneesmiddelen hebben dezelfde werkzame stof en dezelfde kwaliteit als een merkgeneesmiddel.

Je hebt recht op vergoeding van een specifiek merkgeneesmiddel, als de behandeling met een merkloos geneesmiddel medisch gezien voor jou onverantwoord is. Dit kan alleen worden bepaald wanneer je minimaal één merkloos geneesmiddel hebt geprobeerd. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de kans zeer klein is dat je wegens bijwerkingen of overgevoeligheid voor een bepaalde hulp- of vulstof moet overstappen naar een duurder geneesmiddel. Bij een allergie zal jouw arts bekijken voor welke stof je allergisch bent en je een ander geneesmiddel voorschrijven waarin deze hulpstof niet voorkomt. Waar mogelijk is dit een ander merkloos geneesmiddel. Jouw arts en apotheker beslissen dus samen welk geneesmiddel in jouw geval het meest geschikt is. Wanneer de apotheker vanuit zijn specialistische kennis van mening is dat er geen medische noodzaak is, zal de apotheek een merkloos geneesmiddel leveren.

Wil je, ondanks het feit dat jouw arts en apotheker hebben bepaald dat je het goedkopere merkloze middel kunt gebruiken, het duurdere merkmiddel geleverd krijgen? Daar kun je voor kiezen. Dan betaal je de kosten zelf. In dat geval brengt de apotheker de volledige nota bij jou in rekening.

Heb je een natura basisverzekering? Dan is er geen recht op vergoeding van deze nota. Heb je een restitutie basisverzekering? Dan kun je deze nota daarna zelf naar ons opsturen. Wij vergoeden dan maximaal de prijs van het goedkoopste geneesmiddel met dezelfde werkzame stof.

Bianca
Pascal
Dennis
Tom

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!