Kunnen we helpen?

Wonen, werken of studeren in het buitenland

Ga je in het buitenland wonen, werken of studeren? En ben je daarvoor langer dan 3 maanden in het buitenland? Dan gelden er speciale regels voor de zorgverzekering. Op de website van het Zorginstituut Nederland vind je voor elke situatie de regels die dan gelden. Bij vragen kun je ook contact opnemen met Zorginstituut Nederland.

Langer dan één jaar naar het buitenland

Ga je langer dan één jaar naar het buitenland? Dan kun je in een aantal gevallen jouw Nederlandse zorgverzekering opzeggen. Dit beoordelen wij aan de hand van het Toetsingsformulier buitenland. Vul dit in en stuur het op naar: Aevitae, Postbus 2705, 6401 DE, Heerlen. 

Wij laten je daarna per brief weten of je jouw Nederlandse zorgverzekering kunt beëindigen of niet. Hoef je niet verzekerd te blijven? Dan beëindigen we jouw zorgverzekering vanaf de datum waarop je verzekeringsplicht vervalt.


Tijdelijk jouw zorgverzekering opzeggen

Wil je jouw zorgverzekering alleen tijdelijk opzeggen? Dat kan ook. Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat je verzekering bij Aevitae weer ingaat vanaf de dag dat je terug bent in Nederland.

Lisette
Tom
Pascal
Dennis

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!