Kunnen we helpen?

Zorgpas/EHIC

Met een zorgpas kun je laten zien dat je een zorgverzekering hebt. Op de pas staan jouw persoonlijke verzekeringsgegevens van Aevitae. Maar de zorgpas is geen legitimatiebewijs. Daarom krijg je niet meer automatisch een fysiek pasje van ons.  Bezoek je een zorgverlener in Nederland? Dan vraagt deze naar een geldig legitimatiebewijs, zoals een paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Hiermee zoekt de zorgverlener jouw verzekering op in het landelijk declaratiesysteem. Om zorg te krijgen, hoef je dus geen zorgpas bij de hand te hebben.

 

Zorgpas in het buitenland

In EU/EER-landen, Zwitserland en Australië moet je de Europese Zorgkaart (EHIC) laten zien als je medische zorg nodig hebt. Deze kun je aanvragen in Mijn Aevitae. Je krijgt dan de combipas (zorgpas en Europese gezondheidskaart (EHIC) ineen) binnen 10 werkdagen thuisgestuurd. De EHIC is één jaar geldig. Daarna kun je een nieuwe aanvragen.

Heb je medische hulp nodig in het buitenland? Bel dan altijd eerst met onze alarmcentrale op telefoonnummer 088 - 35 35 705. Onze medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Je vindt het telefoonnummer van de alarmcentrale ook op de Europese gezondheidskaart (EHIC).

Lees hier meer over jouw zorgverzekering in het buitenland.

Dennis
Bart
Bianca
Patricia

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.